Kasten Uitmesten, maar dan Makkelijk en Snel

Zie je er als een berg tegenop om je kledingkast of dressoir op te ruimen? Wij geven je handige tips om al je kasten uit te mesten, maar dan wel makkelijk en snel! Hierdoor heb je genoeg tijd over om leukere dingen te doen dan je kasten op te ruimen.

1. Stel doelen voor jezelf

Voordat je begint om je kast uit te mesten, moet je een doel voor ogen hebben. Wil je dat je kledingkast nog maar met 2/3 gevuld is? Of wil je dat het dressoir met al die losliggende papieren en spullen niet meer zo uitpuilt en de inhoud hiervan drastisch verminderd wordt? Als je geen doel voor ogen hebt, zul je merken dat je minder snel een keuze kan maken.

2. Hoelang heb je nodig om je doel te bereiken?

Geef jezelf ook een bepaalde tijd om je doel te bereiken. Hiermee zorg je ervoor dat je niet onnodig lang bezig bent en zal je ook sneller beslissingen maken of je iets wilt houden of weg wilt gooien.

3. Werk één voor één en per stapel

Haal niet eerst alles uit de kast om vervolgens aan de slag te gaan. De beste methode is om per kastdeur te werken of per kledingstapel. Pak de stapel en beslis per item wat je wilt houden (dus wat je regelmatig nodig hebt, wat belangrijke papieren zijn of welke kleding je met enkele regelmatig aanhebt), wat je weg wilt doen (uitgeknipte kortingsbonnen van drie jaar geleden, rafelende t-shirts en colberts waar zo’n laag stof opzit, omdat je vrouw zo graag wilde dat je er één aanschafte) en een stapel waar je nog heel even over na wilt denken (denk je te lang erover na, gooi het dan alsnog weg). Ben je klaar met de eerste stapel, leg dan alles netjes terug in de kast op dezelfde plek. Wow, zie je het ook? Er is nu al meer ruimte in je kast. Ga snel verder met de andere stapels!

4. Hoe wil je er zelf graag uitzien?

Een andere belangrijke vraag bij het uitmesten van je kledingkast: “Geeft de kleding die in mijn kast ligt de ‘look’ die ik graag wil uitstralen?” Dit klinkt als een makkelijke opgave, maar dit zal nog kunnen tegenvallen. Want wil je nog wel gezien worden in die baggy broek die je een maandje geleden gekocht hebt of wil je er tegenwoordig wat meer casual bijlopen? Als je dit voor jezelf hebt bepaald zal het opruimen van je kledingkast nog makkelijker gaan!

5. Weet wat je in je kast hebt liggen!

Liggen de laden in je dressoir zo vol met spullen waar je eigenlijk het bestaan niet meer van weet, dan is het verstandig om deze eens goed onder de loep te nemen. Haal één voor één de laden uit het dressoir en pak er een vuilniszak bij. Keer de lade om op de grond, zodat je met een frisse start kunt beginnen. Bepaal wat je weg wilt gooien en of er belangrijke administratieve papieren tussen zitten die je moet bewaren. Werk de administratieve papieren ook direct weg waar ze horen (of bekijk hier hoe je eenvoudig een thuisadministratie opzet). Nadat je alles hebt uitgezocht, zullen je laden weer overzichtelijker zijn dan ooit.

Meer lezen over hoe je je huis en kasten opgeruimd houdt?

Lees dan ook eens de volgende Stofzuigerzen artikelen over opruimen, daarnaast kunnen we je de onderstaande eCursus over uitstelgedrag aanraden als je je maar niet kunt verzetten om je kasten uit te mesten:

TextAd

Jelle Hermus

Oprichter van Stofzuigerzen en soChicken. Ondernemer, designer en gek op leuke gadgets die het huishouden eenvoudiger maken. En op versgeklopte slagroom.

Categorie: Opruimen Zoekwoorden: , ,
Datum: 07-07-2014

2  Reacties op Kasten Uitmesten, maar dan Makkelijk en Snel

  1. Annette  14-03-2013 om 09:40

    in mijn kledingkast ligt een hele stapel t-shirts. Doordat de t-shirts uit de was gewoon boven op de stapel komen te liggen, hoef ik bij het wisselen van zomer- en winterkleding alleen de onderste t-shirts te bekijken of ik ze wel aan heb gehad en zo niet kunnen ze gelijk als poetsdoek naar de schuur verhuizen, scheelt tijd en ruimte.

  2. Moppie  15-03-2013 om 10:17

    Mijn kasten zijn altijd overzichtelijk en netjes, als je altijd alles netjes op zijn plaats terug legt, blijft dat ook zo…….

Plaats een reactie